MAKERSMARKTEN - ANTWERPEN

banner new 7
banner new 8
1662734860193bb
banner new 4
banner new 5

VEEMARKT

In 2021, meerbepaald tijdens het Cultuurweekend Vlaanderen organisseerden we een eerste makersmarkt op de Grote Koraalberg. Meteen was het duidelijk dat hier niet alleen een publiek voor was, maar dat er een grote noodzaak was aan lokale initiatieven die de Antwerpse creatievelingen ondersteunden.


Al gauw groeide de markt uit tot een begrip in Antwerpen, ondanks de bumps in the road, die we ondervonden. Covid was een geduchte tegenstander in het begin en ook het vinden van een geschikte locatie, voor zowel Marktistiek als de stad Antwerpen bleek een hobbelig parcours.


Ondertussen hebben we voor het jaar 2023 alle markten gepland, op de Veemarkt, een heerlijk plein vol prachtige bomen waar we een markt organiseren met Zuid-Franse allure.


We bieden plaatsen aan lokaal en interlokaal talent. Mensen die hun zelfgemaakte en zelfontworpen werken komen aanprijzen en verkopen. Dit onderscheid ons van zogenaamde 'lifestyle' markten en winkels die zelfgemaakt vaak combineren met zelfingekocht/verkocht. Dat laatste kan op onze markten niet.


In 2023 kregen we steun van het district Antwerpen, waardoor we een ander belangrijk aspect van de markt op peil konden houden: De prijs. We hanteren een deelnamekost, maar houden die zo laag mogelijk. We vinden het belangrijk dat onze markten laagdrempelig zijn en zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om deel te nemen.


DE MAKERSMARKTEN WORDEN ONDERSTEUND DOOR

DE EDITIES

23 APRIL 2023

21 MEI 2023

25 JUNI 2023

13 AUGUSTUS 2023

17 SEPTEMBER 2023

PRAKTISCH

standen/prijzen:

  • verkopersstand : € 35


locatie : Veemarkt, Antwerpen c


een tafel van 2m wordt voorzien per stand als je geen eigen tafel hebt. Een partytent of parasol mag je zelf meebrengen. De tafel moet je niet reserveren op voorhand.


Een verkoopsstand heeft een afmeting van 3x3m.

 

PARKEERBELEID STAD ANTWERPEN

Vanaf augustus 2023 gaat het nieuwe parkeerbeleid van de stad Antwerpen in werking. Dit houdt in dat in de binnenstad een zone werd gecreëerd waarin enkel vergunninghouders (bewoners) mogen parkeren. De Veemarkt ligt in het noorden van deze zone.


Wat houdt dat precies in voor standhouders : 

  • Laden en lossen is nog steeds toegestaan dus dit kan zonder problemen. Je rijdt gewoon zoals anders het plein op via de kaaien en kan daar je stand uitladen (en later weer inladen).
  • Parkeren kon voorheen vlakbij op de kaaien, of in betaalparkings. Dat laatste blijft natuurlijk gelden maar de kaaien liggen ook binnen de beperkte zone. Een goed alternatief is de Brouwersvliet waar je veel parkeerplaats vindt op de middenstrook. Veel bedrijven zijn daar gesloten tijdens het weekend waardoor het daar minder druk is. Op zondag is het daar gratis parkeren. De Brouwersvliet ligt op een 500m van de Veemarkt, waardoor je op een 7-8 minuten weer op het plein bent, te voet.
  • Betaalparkings in de omgeving : 
    • Parkeergarage Indigo Tolhuis - Sint Pietersvliet 7
    • Parking Grote Markt - Ernest Van Dijckkaai 3
    • Parking Waagnatie - Rijnkaai (goedkoop)